پس از تشکیل اولین تک سلولی بر روی کره زمین و طی میلیون‌ها سال بعد از آن، به مرور زمان گیاهان و حیوانات به تناسب خاستگاه و محل زندگی حیات خود، شروع به رشد و نمو و تکثیر کردند.

گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری بر اساس نظریه تکامل، هر کدام از منشاء اصلی جدا شده و راه خود را در پیش گرفتند. بطور مثال ما موجودی داریم بنام خرس. خرس جزء زیر گروه سگ‌داران قرار می‌گیرد و خود به نه گونه تقسیم می‌شود :

خرس خاکستری، خرس قطبی، خرس قهوه‌ایی، خرس پاندا، خرس عینکی، خرس تنبل، خرس آفتاب، خرس سیاه آمریکایی و خرس سیاه آسیایی.

می‌بینیم که فقط یک موجود به چندین گونه مختلف تقسیم می‌شود با آن‌که خودش زیر مجموعه است. گونه سگ‌واران که بالاتر از گونه خرس قرار دارند نیز به شش گروه اصلی تقسیم می‌شود. این مثال یکی از میلیون‌ها مثالی است که می‌توان در مورد گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری مطرح کرد. در تمامی شاخه‌های علم زیست‌شناسی، این درخت هستی ( طبیعت ) خود را نمایان می‌کند. این‌که از یک ریشه ( همان تک سولی ) میلیون‌ها؛ بلکه میلیاردها میوه ( گیاهان و جانوران ) بوجود می‌آید.

با گذشت زمان هرگونه از موجودات از گونه‌ی بالاتر خود جدا شده و راه جدیدی را در مسیر زندگی و حیات ادامه می‌دهند. گیاهان به تناسب محل رشد خود خاصیت‌های متفاوت و شکل‌های گوناگونی پیدا کردند. وقتی به طبیعت نگاه می‌کنیم می‌بینیم که درختان یک منطقه با درختان منطقه دیگر تفاوت دارند. جالب‌تر آن‌که درختانی که در یک منطقه هستند و از یک نژاد اصلی، باز هم تفاوتهایی در زیر‌شاخه‌های خود دارند. بطور مثال کاج. درخت کاج انواع مختلفی دارد که می‌توان به کاج چتری، کاج کوهی، کاج نوئل و کاج ساحلی اشاره کرد. کاج خودش یک گونه است ( مانند خرس که قبلا مثال زدیم ) ولی مکانی که در آن رشد می‌کند، نوع کاج را تغییر می‌دهد و خاصیت و شکل‌های مختلفی را به آن می‌دهد یا از آن می‌گیرد. این‌که خاصیتی به موجود اضافه یا از آن کم شود بر اساس مکانی است که آن موجود در حال رشد کردن و بزرگ شدن است که طبیعت آنجا به چه صورتی هست.

این مورد برای تمامی موجوداتی که بر روی کره زمین وجود دارند صدق می‌کند ( شاید در کرات یا سیارات دیگر غیر از زمین هم این موضوع صحیح باشد. ولی به علت عدم اثبات حیات از نظر دانشمندان، نمی‌توان در این خصوص اظهار نظر کرد).

این روند تکامل که بر روی زمین در حال گذر است باعث می‌شود تا موجودات مختلف و گونه‌های زیستی متفاوتی پدید آیند.

 

 

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید
Facebook
Twitter

شاید این مطالب هم برای شما جالب باشد:

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب اخیر