یه وقتهایی هست که خیلی خیلی خسته‌ایم و یه نفر یک خبر خوشحال کننده به ما میده. نه تنها اون خستگی رو فراموش می‌کنیم، بلکه انرژی هم می‌گیریم. مثلاً شما بعد از یک روز بسیار سخت در حالی‌که مسیر محل کار به منزل را طی می‌کنید با یک تلفن که خبری خوشحال کننده را به شما اعلام می‌کند نیروی تقلیل یافته خود را به یکباره به بالاترین درجه مثبت می‌رسانیداین سطح بالای انرژی باعث می‌شود تا هر کسی شما را ببیند، اصلا و ابداً متوجه نشود که چه روز پُرکار و خسته‌کننده‌ایی داشته‌اید. برعکس این قضیه هم صادق است. یعنی شما روز شاد و با انرژی را آغاز می‌کنید ولی با یک اتفاق یا صحبت، تمام نیروی شما تحلیل می‌رود. انگار چندین ساعت کار طاقت فرسایی انجام داده اید.

این چه نیرو و انرژی است که رابطه مستقیم با حال و روحیه ما دارد؟

نام‌های مختلفی برای این انرژی استفاده شده : از انرژی نوع دوم، انرژی ذهنی، انرژی درونی گرفته تا در برخی نوشته‌ها به اشتباه انرژی کُندالینی. اگر بخواهیم هر کدام از این اسامی را برای این انرژی به‌کار گیریم، درست یا غلط، محکوم به طرفداری از یکی از این گروهها خواهیم شد و البته از طرف دیگر گروهها طرد و رانده. پس با هم توافق کنیم و اسم این انرژی را انرژی پنهان قرار دهیم.

این انرژی پنهانی کارکردهای متفاوتی برای ما دارد. هنگامی‌که مورد تشویق یا محبت قرار می‌گیریم و به ما توجه می‌شود، سطح این انرژی در بدن بالا رفته و احساس خوبی پیدا می‌کنیم. از طرفی ممکن است که ما یک کار خوب و پسندیده‌ایی هم انجام داده باشیم، ولی چون مورد ستایش یا تحسین دیگران واقع نشده باشیم، حال درونی ما بسیار بد باشد و دیگر سراغی از اعمال خوب و نیک برای خود یا دیگران نگیریم.

حتما داستانها و روایات بسیاری را شنیده‌اید که یک فرد به علت عدم توجه دیگران به خودش یا اعمالش، کارهای نامتعارفی مانند : دزدی، نزاع، خودآزاری یا خودکشی انجام داده است. این موارد مختص انسانهای معمولی نیست؛ چراکه افراد ثروتمند یا قدرتمندی بودند و هستند که به علت عدم ستایش از طرف دیگران حکم اعدام یا طرد آنان را صادر می‌کردند. مثل : فرعون، هیتلر، چنگیز خان مغول، صدام و بسیاری دیگر.

در نگاه اول و البته در صورتی‌که این انرژی از نوع مثبت باشد تصور خوبی از آن داریم. ولی هنگامی‌که بر عکس می‌شود و حالت خوبی در ما ایجاد نمی‌کند با آن به تضاد می‌رسیم. انسان می‌بایست از تمام ظرفیت‌های وجودی و درونی خود اولاً آگاه باشد و ثانیاً از آنها در جهت رسیدن به معرفت استفاده کند. هنگامی‌که فردی از ما تعریف و تمجید می‌کند یا زمانی که ما را مورد نقد و نکوهش قرار می دهد، مدیریت لازم است : مدیریت بحران.

و یک سوال مهم : چرا وقتی سطح انرژی پنهان ما بالا یا پایین می‌شود، می‌بایست مدیریت بحران داشته‌باشیم ؟

 

 

 

 مطالب پیشنهادی :

مدیریت بحران

این مطلب را به اشتراک بگذارید
Facebook
Twitter

شاید این مطالب هم برای شما جالب باشد:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب اخیر